Kurkuma Latte “Golden milk” Reishi – Ceylon kaneel, ginger BIO - Mattisson
160 gram
Productinformatie
Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij die wordt gewonnen uit de wortel van de plant Curcuma longa. Deze plant behoort tot de gemberfamilie en wordt al eeuwenlang gebruikt in de Aziatische keuken, met name in India, Indonesië en Sri Lanka. Kurkuma staat bekend om zijn felgele kleur, aardse smaak en brede toepasbaarheid in voeding. De verse wortel lijkt op gember, maar is van binnen diep oranje of geel. Na het oogsten wordt de wortel gekookt, gedroogd en tot poeder vermalen. Dit kurkumapoeder wordt gebruikt als kleurstof, smaakmaker en traditioneel keukeningrediënt.
Wat is een Kurkuma latte?
Een kruidendrank op basis van Kurkuma wordt ook wel ‘Golden Milk’ genoemd. Het is een eeuwenoud Ayurvedisch recept en begint nu ook in Nederland steeds populairder te worden. Golden Milk is een heerlijke drank van verschillende kruiden en specerijen.
Welke specerijen bevat de Kurkuma Latte?
Het belangrijkste ingrediënt van deze latte is Kurkuma. Andere specerijen in de mix zijn kaneel, komijn, kruidnagel, koriander, gember, anijs en zware peper.
Bereidingswijze Kurkuma latte:
1. Verwarm de melk. Giet de plantaardige melk in een steelpannetje en verwarm deze op een laag vuur. Zorg ervoor dat de melk niet kookt, maar goed warm wordt.
2. Voeg de kurkuma latte mix toe. Roer de theelepel Mattisson Kurkuma Latte mix door de warme melk. Gebruik een garde of melkopschuimer om klontjes te voorkomen en een romige structuur te creëren.
3. Extra ingrediënten toevoegen. Roer de kokosolie (of ghee) en eventueel een snufje zwarte peper en kaneel door de latte. Dit versterkt niet alleen de smaak, maar ook de opname van curcumine, de actieve stof in kurkuma.
4. Zoeten naar smaak. Voeg honing, agave siroop of een andere zoetstof toe naar wens.
5. Opschuimen en serveren. Als je een melkopschuimer hebt, kun je de latte opschuimen voor een luxueus effect. Giet het drankje in een mooie mok en serveer direct.
Gebruik en bewaren
Per beker: 2 theelepels (6 gram) poeder en optioneel theelepel (kokos)olie oplossen in warm water of (plantaardige)melk, voeg de resterende warme vloeistof toe. Om de latte extra romig te maken kan deze ook in blender gemengd worden. Naar behoefte kan een zoetstof worden toegevoegd bijvoorbeeld honing, kokossiroop of kokosbloesemsuiker.
Ingredienten
50% Kurkuma*, 30% Ceylon Kaneel*, 9% Reishi*, 2% Komijn*, 2% Kruidnagel*, 2% Koriander*, 2% Gember*, 2% Nootmuskaat*, 0,5% Anijs*, 0,5% Zwarte peper*, Biologisch.
Voedingswaarde per 100 g
Energie | 1317 kJ / 312.8 kcal |
Vet | 5,2 g |
waarvan verzadigd | 0,8 g |
Koolhydraten | 45,1 g |
waarvan suikers | 2,6 g |
Vezels | 29,1 g |
Eiwitten | 7,1 g |
Zout | 0,2 g |
Curcuma heeft een wisselwerking met een aantal medicijnen.
Raadpleeg uw arts of apotheker indien u dit product naast uw medicatie wilt gebruiken.
Gebruik geen Curcuma als u last heeft van galstenen.
Bewaren
Koel, droog en afgesloten bewaren.
Fabrikant/distributeur
Mattisson B.V.
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein
Downloads