Therapeut

André Vonk
Homeopaat & natuurgeneeskundig therapeut

Gezondheidswinkel ‘t Zonnetje staat al meer dan 35 jaar bekend om haar deskundige advies en grote assortiment in voedingssupplementen, vitamines, kruiden en reformvoeding. Veel klanten komen met gezondheidsvragen, wanneer de vragen complexer worden heeft ‘t Zonnetje André Vonk als homeopaat en natuurgeneeskundig therapeut in huis. 

“Ik heb ruim 35 jaar een praktijk in Velp aan huis”, vertelt André. “Ik heb jarenlange ervaring en ben een gediplomeerd therapeut die in de regel geheel of gedeeltelijk vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Ik ben blij dat ik sinds 2012 mijn diensten kan aanbieden via gezondheidswinkel ‘t Zonnetje.

Tweewekelijks houd ik zitting bij ‘t Zonnetje te Wageningen. Hier behandel ik mensen met o.a. voedingssupplementen, homeopathische en phytotherapeutische geneesmiddelen, maar ook een goed gesprek en lifestyle-adviezen zetten patiënten vaak weer op het goede spoor.

De afwisseling van een praktijk aan huis en elders vind ik fijn. Daarnaast is het makkelijk voor de cliënt om eventuele recepten direct bij de gezondheidswinkel mee te kunnen nemen. Ik werk op basis van Electro Acupunctuur van Voll (EAV). EAV is eigenlijk de basis van de bioresonantie. Ik gebruik de bioresonantie om blokkades op te sporen en om te meten of bepaalde medicijnen bij de cliënt passen.

Daarnaast maak ik gebruik van de oogdiagnostiek. Dit is een belangrijk diagnostisch instrument binnen de traditionele Europese natuurgeneeskunde. Oogdiagnostiek kent een lange geschiedenis en aangenomen wordt dat Hippocrates zijn leerlingen al onderwees in de leer van de iris. Reeds vroeg constateerden artsen dat er een relatie was tussen de kleur van de iris en de aanleg voor bepaalde ziekten. Zo ook tussen bepaalde tekens en verkleuringen in het oog en ziekte.
Vanaf de tweede helft van de 19de eeuw vond de ontwikkeling van de oogdiagnostiek vooral plaats in Duitsland waarbij het oog als reflexgebied van de totale mens op de voorgrond stond. Er ontstond een eerste indeling op basis van kleur en structuur van de iris: de oogconstituties.

In de vijftiger jaren van de vorige eeuw werden de eerste klinische onderzoeken gedaan naar de relatie tussen oogtekens en ziekte. Hieruit bleek, net als uit latere onderzoeken, dat deze relatie niet zonder meer is aan te geven; de oogdiagnose is geen alternatief voor de röntgenfoto. Mede door deze onderzoeken is men beter gaan begrijpen wat de werkelijke waarde van de oogdiagnostiek is, namelijk het kunnen bepalen van de constitutie, ofwel de individuele aanleg, en van de in de loop van het leven opgedane gezondheidsbelasting. Hierdoor ontstaat inzicht in zowel de mogelijke oorzaak van klachten en symptomen als het eventuele verloop hiervan. Als natuurgeneeskundige gebruik ik deze gegevens om het klachtenpatroon te begrijpen en zo een behandelplan op te stellen.

Het is ook mogelijk, dat ik een bloed-urinecheck uitvoer. Urine kan op tien belangrijke basiswaarden worden gecontroleerd. Bloedcheck op cholesterol, suiker en HB. Met welke klacht een cliënt ook komt, hij of zij moet eerst bij de huisarts zijn geweest. Daar waar een operatie of antibiotica levensreddend kan zijn zal ik de laatste zijn om eerst homeopathisch te werken. Ook vanuit onze beroepsvereniging (NWP) wordt benadrukt dat bij een 'niet pluis' geval direct wordt terug verwezen naar de huisarts. Na mijn middelbare school ben ik direct gestart met de studie aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde en dankzij jarenlange nascholingen blijf ik op de hoogte van de laatste inzichten. Het is zo mooi om te zien hoe positief het menselijk lichaam kan reageren op een natuurlijke benadering van ziekte en gezondheid.”

We zijn blij, dat wij als gezondheidsspeciaalzaak, u de diensten van André Vonk kunnen aanbieden.

Voor inlichtingen en/of het maken van een afspraak kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken op ons antwoordapparaat, waarna u zo spoedig mogelijk zal worden teruggebeld. U kunt natuurlijk ook een bericht via ons contactformulier sturen.

Bergstraat 42
6701 AD Wageningen

Tel. +31 (0) 317 419847