Biologische Carobe Poeder - Mattisson
Alternatief voor cacao en koffie
400 gr.
Productinformatie
Wat is Carobe poeder? Biologisch Carobe poeder is afkomstig uit de peulvruchten van de Carobe boom, ook wel de “Johannesbroodboom” genoemd. Carobe heeft een zoete smaak en wordt daarom vaak als natuurlijke zoetmaker gebruikt. De smaak van Carobe is karamelachtig en zoeter dan cacao. Carobe wordt ook vaak als vervanging van of in combinatie met cacao gebruikt.
Wat is het verschil tussen Carobe & Cacao? Carobe poeder bevat een grotere hoeveelheid suikers dan Cacao poeder en is daardoor een stuk zoeter. In bakgerechten heb je er vaak minder van nodig dan van Cacao door deze zoete smaak. Maar Carobe poeder bevat weer minder vetten dan Cacao poeder. Daarnaast is Carobe poeder goedkoper dan Cacao poeder.
Ingredienten
100% Biologisch Carobe poeder.
Voedingswaarde per 100 g RI*
Energie 1256 kJ 300 kcal
Vet 0,65 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,09 g
Koolhydraten 49,1 g
waarvan suikers 40,5 g
Vezels 39,8 g
Eiwitten 4,6 g
Zout 0,09 g
Calcium 348 mg 44%
IJzer 2,9 mg 21%
Kalium 827 mg 41%
Vitamine B2 0,46 mg 33%
Vitamine B6 0,36 mg 26%
* % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal).
Gebruik
1 tot 3 eetlepels als vervanging van cacao of aanvulling van cacao in bijvoorbeeld een warme drank of baksels.
Koel, droog en afgesloten bewaren.
Buiten bereik van kinderen houden.
Fabrikant
Mattisson BV
Middenweg 16
3401 MB IJsselstei
Downloads