Cacao Poeder - BIO

  • Mattisson
  • Artikelnummer:NV-MT2186
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
Beoordeling:   
rating
Voordeelprijzen
InhoudAdviesprijsVoordeelOnze prijs
 
1 x 300 gr.
8.958.95
 
1 x 100 gr.
4.454.454.45

Bio Cacao Poeder - Mattisson

Inhoud: 100 of 300 gram

Productinformatie
Cacao is bekend geworden door de cacaodrank. Onze huidige chocolademelk maar dan een tikkeltje sterker. Cacaobomen worden verbouwd in landen met een warm en droog klimaat. Dit is belangrijk voor een goede groei. Cacaobo...

Bio Cacao Poeder - Mattisson

Inhoud: 100 of 300 gram

Productinformatie
Cacao is bekend geworden door de cacaodrank. Onze huidige chocolademelk maar dan een tikkeltje sterker. Cacaobomen worden verbouwd in landen met een warm en droog klimaat. Dit is belangrijk voor een goede groei. Cacaobonen groeien direct aan de stam van een cacaoboom. Deze boom kan wel 10 meter hoog worden. De boon vormt het zaad in een lange steenvrucht. Na de oogst ondergaan de bonen een gistingsproces (fermentatie) waarna zij te drogen worden gelegd. Hierna worden de bonen vaak geroosterd om de kenmerkende smaak nog meer naar voren te laten komen. Om cacaopoeder te maken wordt er gebruikt gemaakt van de cacaomassa van de cacaoboon. Deze massa wordt onder hoge druk uitgeperst zodat er cacaopoeder en boter ontstaat. Daar kan op zijn beurt weer chocolade van gemaakt worden. 

Ingrediënten
100% Biologische Cacaopoeder.

Voedingswaarde per 100 g, vitaminen en mineralen % ADH per 100 g*
Energie 1333 kJ / 322 kcal
Vet 11 g
Waarvan verzadigd 7 g
Koolhydraten 14 g
Waarvan suikers 0,9 g
Eiwitten 20 g
Zout 0,05 g
 
* ADH: aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)

Land van herkomst: Peru.
 
Gebruik
Lekker om chocolademelk mee te maken, voor op je cappuccino of om te verwerken in al je baksels. Ook zeer geschikt om bonbons mee te maken. 

Koel, droog en afgesloten bewaren.
 
Allergenen
Kan sporen van melk en soja bevatten.
 
Land van herkomst
Afrika, Zuid-Amerika
 
Aanvulling vanuit de producent Masttisson:
"Bepaalde experts beweren dat alle cacaobonen boven de 42 graden verhit geweest moeten zijn i.v.m. het doden van schimmels en bacteriën. Daarnaast is om van cacaomassa (=gepelde, gedroogde en gemalen cacaobonen) cacaopoeder en cacaoboter te maken, dit gaat via persing, voor zover wij weten, een temperatuur hoger dan 42 graden celsius nodig. Mattisson heeft er daarom voor gekozen haar cacaopoeder niet meer Raw te noemen omdat we niet kunnen garanderen dat deze niet boven de 42 graden verhit zou zijn geweest."

Downloads